Weekly News

Akupunktur lindrer effektivt kroniske smerter

I dag er der et væld af forskellige alternative behandlingsformer på markedet. Akupunktur er en af dem, der giver effektiv smertelindring efter ganske få behandlinger.

Vi arbejder med AcuNova akupunktur, hvor vi går ind og arbejder via nervebanerne i kroppen.

Karina på 27 år fik piskesmæld efter et trafikuheld og har prøvet alle mulige behandlinger og ikke mindst medicin, men efter fem dage med akupunktur, har hun det næsten lige så godt som før uheldet for tre år siden.

– Jeg fik smerter samme eftermiddag, som jeg kørte galt i bilen. Siden har jeg gået til fysioterapeut og kiropraktor, men uden egentlige resultater. Jeg var ked af at tage op mod 10 smertestillende piller om dagen, så min læge foreslog, at jeg prøvede akupunktur. Og efter fem behandlinger er jeg næsten tilbage på samme niveau som før ulykken – og jeg tager ikke medicin længere, fortæller Karina, som blev behandlet hos Boel Akupunktur.

Akupunktur, der stammer fra Kina og Fjernøsten, er blevet brugt i mere end 5000 år. Behandlingen har i mange år været brugt af sportsudøvere på eliteniveau til at komme over deres kroniske smerter og komme på benene igen i en fart. Hos Boel Akupunktur arbejder de netop med at kurere kroniske smerter, og der skal være synlige resultater efter blot et par ugers behandlinger.

– Vi arbejder med AcuNova akupunktur, hvor vi går ind og arbejder via nervebanerne i kroppen. Det var min far, John Boel Senior, der udviklede metoden i 1990’erne hvor han blandt andet behandlede Bjarne Riis under Tour de France, forklarer John Boel Junior, der i dag driver Boel Akupunktur. Klinikken, der er en af Europas førende, blev stiftet af John Boel Senior, der, som den første i verden, blev hædret med titlen: Århundredets Akupunktør. Hver måned bliver ca. 1.000.000 patienter verden over behandlet med AcuNova.

I dag lider mange danskere af slidgigt og eftervirkninger af diskusprolaps. Ifølge SmerteDanmark lever omkring 850.000 danskere med kroniske smerter. Det svarer til 1 ud af 5 danskere over 18 år, og betyder 1 million tabte arbejdsdage om året. Mere end halvdelen af alle danskerne vil gennem livet opleve problemer med ondt i ryggen. Ellen på 64 er en af de danskere, som har slidgigt i ryggen. Ellen fortæller:

– Jeg fik konstateret slidgigten i ryggen for to til tre år siden, og efterhånden hjalp den smertestillende medicin ikke længere. Når jeg skulle ud af sengen, foregik det i flere tempi, og det var umuligt at sove hele natten på grund af smerter. Efter få behandlinger med akupunktur kan jeg nu stå ud af sengen i et hug, og jeg har lige været til gymnastik og kan igen holde til at stå at male bag et staffeli.

I hele Danmark bliver der arbejdet seriøst med akupunktur og også med at dokumentere effekten. Boel Akupunktur har afdelinger i både Aulum i Jylland, København og Odense. På flere klinikker i Danmark tilbyder man flere typer behandlinger sammen med akupunktur for at have fokus på det hele menneske.

I Næstved på Akupunktur Centeret arbejder de også med hypnose. Og i Thisted hos Dina Alminde bliver der bygget bro mellem akupunktur, motion og kost. Undersøgelser viser, at danskerne i høj grad har taget akupunkturen til sig. Hver fjerde dansker har prøvet akupunktur i forbindelse med smertelindring, fertilitet, astma eller andre sygdomme og gener.

Fakta

Alle nerver i kroppen springer ud fra ryggen – lige på nær hjernen. AcuNova, som betyder ny akupunktur, arbejder netop via nervesystemet modsat traditionel kinesisk akupunktur, der virker via såkaldte meridianer – de 12 energibaner i kroppen.

Kilde: www.acunova.dk

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler