Weekly News

Bad kroppen i flydende næring

Drop de ekstreme kure og militæragtige rutiner. Find i stedet sundheden i to glas juice om dagen. Juice, som består af 80 procent grønt og 20 procent frugt, er flydende næring, og gør det let at drikke masser af grønsager.

For mig har livet med juice været en kæmpe øjenåbner. Vi er ikke, hvad vi spiser, men hvad vores kroppe optager.

Inden man styrter ud og køber en juicer og tømmer supermarkedet for grønsager, så sørg for at have styr på de her to ting: Kroppen skal have ilt, derfor er det vigtigt med 30 minutters motion om dagen; Og så skal man drikke vand. Faktisk skal man drikke en tredjedel af sin kropsvægt i deciliter vand. Så vejer man 60 kilo, skal man drikke to liter vand om dagen.

– For mig har livet med juice været en kæmpe øjenåbner. Vi er ikke, hvad vi spiser, men hvad vores kroppe optager. Igennem de sidste 13 år har jeg set så mange eksempler på meget syge mennesker, hvor juice har ændret deres liv radikalt, og kroniske skavanker er lagt på hylden. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det virker. Så tag ansvaret for din egen sundhed, siger Mads Bo.

De seneste 13 år har Mads Bo beskæftiget sig med sundhed, er juicemester, forfatter, foredragsholder, coach. Før den tid arbejdede han som automekaniker, havde lidt for meget på sidebenene og problemer med eksem og allergi. I dag er cremerne mod eksem og akne skiftet ud med en juicer, og livet med bildæk er på alle niveauer slut.

– 80 procent af vores sundhed sidder mellem ørerne, så det er vigtigt også at fokusere på kroppens mentale tilstand. Hvis man går rundt med lavt selvværd, jamen så kan det mærkes på cellerne i kroppen. Så sund kost er vigtigt, men det er mentaliteten også, forklarer Mads Bo og fortsætter:

– Det skal være ukompliceret at leve sundt, og hvad kan være nemmere end at drikke et glas juice? Vi får to millioner nye celler i sekundet, og juicer man 80 procent grønsager og 20 procent frugt, så bader man jo kroppen i flydende næring, og får sundheden fra de grønsager, som ellers ville tage en times tid at gnave sig igennem.

Citrusfrugter er gode til at maskere smagen af f.eks. kål og broccoli. Køb økologisk citrus, og pres skallen med, for der sidder 70 procent af C-vitaminerne. Tænk i kontraster, når du juicer, og prøv dig frem. Husk at få grønsagerne med, de indeholder flere nærringstoffer end frugt, og desuden indeholder ren frugtjuice store mængder frugtsukker.

– Det handler om at give kroppen det, den har brug for og holde blodsukkeret stabilt. Gå efter de gode råvarer. Jeg kan ikke lide alt det ”matematikmad” med reducerede fedtprocenter; for typisk bliver der bare skruet op for sukkeret, når fedtprocenten går ned. Spiser vi fødevarer med meget raffineret sukker, så bliver vi ikke rigtigt mætte og vil have mere. Men får man den rigtige næring, er kroppen i balance. Ingen har jo spist fire bananer og tænkt, jeg skal lige have nummer fem. Her stopper kroppen jo automatisk, fordi behovet er dækket, siger Mads Bo.

Når juicen er drukket, kan man udnytte pulpen, der er tilbage. Pulpen kan bruges i madlavningen. For eksempel kan man bruge de grønne ingredienser i en omelet, de sødere ingredienser bliver gode i muffins. Og endelig kan man bruge pulpen til forskellige ansigtsmasker og skønhedsbehandlinger. Men som Mads Bo siger: ”Pas lidt på med rødbeden, for den giver en lidt for sund ansigtskulør, hvis den bliver smurt på huden.”

God fornøjelsen med at give din nye sunde livsstil en flydende start med to glas juice om dagen, masser af vand og 30 minutters motion - sværere behøver det ikke at være at booste sit liv og selv tage ansvar.

Fakta

Opskrift på juice:

De fleste vil ikke tro deres egne øjne - eller smagsløg - efter at have smagt denne flydende forfriskning.


Ingredienser:

1/2 økologisk citron

6 cm. rødbede

1 appelsin uden skræl

2 æbler

2 cm. ingefær

1 mellemstor gulerod

Is og 2 spsk. kvalitetsolie

Kilde www.highonlife.dk

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler