Weekly News

Ernæringsekspert Umahro Cadogan SUNDHED

En potent rod

Den lille alsidige rod har vundet indpas i danskernes bevidsthed. Ernæringsekspert Umahro Cadogan fortæller om ingefær og rodens gode egenskaber. Ingefær er en rig kilde til at få A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitaminer, magnesium, kalium, fosfor, silicium, jern, natrium, calcium, zink og beta-caroten.

Hvorfor er ingefær godt?

Ingefær har i tusindvis af år indgået i kost og medicin i Asien. Ingefær har en evne til at virke mod inflammationer i kroppen og øge blodgennemstrømningen. Nogle få studier viser, at ingefær og dens familiemedlem gurkemejerod kan nedsætte kolesterol, men der er stadig for få studier, så vi har brug for mere viden på det område. Endelig kan ingefær være med til at nedsætte kvalme.

Hvor meget ingefær skal man spise?

Hvis vi taler om frisk ingefær, er det godt at spise mindst 10 gram om dagen for at opnå effekt af den lille rod; men spis gerne mere.

Umahro fortæller, at han efter at have lanceret en række opskrifter i en avis fik et begejstret brev fra et homoseksuelt par, som kunne fortælle, at Umahro havde sparet dem for mange penge til Viagra. Ingefæren sikrede blodgennemstrømning, så pillen kunne blive på hylden.

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler