Weekly News

Mange af vores 71 hostels er drevet af ægtepar, hvor en af ægtefællerne typisk er uddannet i et køkken. Det giver en hjemlig atmosfære krydret med lokal kolorit, fortæller Ole Andersen direktør for Danhostel. SUNDHED

Ferier for moderne familier

Familiestørrelser ændrer sig, men det gør appetitten på oplevelser ikke. Moderne hostels er klar til at imødekomme familiens behov.

Vi har opdateret hele konceptet og moderniseret, så et hostel ikke længere giver fornemmelsen af at være på feriekoloni.

Det moderne familieliv har gennemgået en mindre revolution. Kernefamilien er i høj grad blevet til dine mine og vores børn i sammenbragte familier. Og det afspejler indkvarteringsformerne, når familien tager på ferie sammen.

De moderne vandrerhjem eller hostels, som de også kaldes, kan rumme hele familien, men glem alt om larmende sovesale, lugten af sure sokker og køjesenge i endeløse rækker. Hos Danhostel har man gjort meget ud af at indrette faciliteter med familieværelser, der netop er klar til at huse familier - uanset om der er mange eller få børn.

– Vi har opdateret hele konceptet og moderniseret, så et hostel ikke længere giver fornemmelsen af at være på feriekoloni. Mange af vores værelser er i dag indrettet med en kombination af moderne køjesenge til børnene og en dobbeltseng med gode boksmadrasser til de voksne. Vi har tænkt indretningen ind, så den imødekommer familiens behov, fortæller Ole Andersen, der er direktør for Danhostel. Han fortsætter:

– I dag ser vi også i højere grad at flere generationer rejser sammen, og derfor er vi opmærksomme på, at have overnatningstilbud med en komfort der passer alle, uden at priserne ryger i vejret.

Hos Danhostel har familien selv mulighed for at lave mad, størstedelen af værelserne har eget bad, og så kan familien tilkøbe morgenmad. Værterne sætter en ære i det lokale præg og kvalitetsoplevelsen, så hvis der er nybagte boller til morgenmad, skal du ikke blive overrasket.

– Mange af vores 71 hostels er drevet af ægtepar, hvor en af ægtefællerne typisk er uddannet i et køkken. Det giver en hjemlig atmosfære krydret med lokal kolorit. Og værterne vil altid gerne hjælpe med tips og tricks til, hvad der er værd at se i lokalområdet, forklarer Ole Andersen.

En anden fordel ved at bo på hostel er, at de ligger tæt på attraktionerne. Er man til storbyferie, kan man bo midt i Odense, Århus og København. Vil man tættere på naturen, er her også et væld af muligheder. I Silkeborg ligger Danhostel for eksempel lige ned til søerne, der byder på masser af aktiviteter til hele familien; uanset om man vil sidde stille og nyde udsigten eller sejle i kano på bølgerne.

Nu vi taler familie og aktiviteter, så er der på hostels altid legekammerater til børnene. Det er lidt noget andet, end hvis man tager en uge i et sommerhus, hvor der måske er langt til naboen og nogle børn at lege med. Man kan sige, at et moderne hostel tager fællesskabet fra campingpladsen og kombinerer det med hotellets komfort til konkurrencedygtige priser.

Foretrækker man telt- eller campingferie, og nyder mobiliteten og stemningen i det, kan man også vælge at pakke campingvogn eller teltet og for eksempel søge mod en af de 23 campingpladser, som Dansk Camping Union har fordelt rundt omkring i Danmark.

Et andet billigt alternativ til hostels og camping for hele familien er Airbnb, hvor man lejer sig ind hos private værter, som for eksempel selv er ude at rejse. I dag har Airbnb overnatningsmuligheder i mere end 191 lande.

Uanset størrelsen på familien, så ligger mulighederne og venter ude i det danske sommerland, der byder på oplevelser for alle.

Fakta

41 procent af danskerne har besluttet sig for en ferie i Danmark, og den samme procentdel tager til udlandet. Fire procent holder ikke ferie i år, og så der er 14 procent, som stadig ikke har besluttet sig. Det viser Dansk Erhvervs seneste undersøgelse af danskernes ferieplaner.

Del

Journalist

Pia Bundgaard Hansen

Andre artikler