Weekly News

Det er tre år siden nu, og Niels Krogh har fortsat stor glæde af de naturlige kosttilskud. Jane Reimer Jensen er nu fri af de smerter, der plagede hende. FOLKESYGDOMME

Gode erfaringer med naturlige kosttilskud

Havtang og kollagen virker både på den korte og lange bane, fortæller Jane Reimer Jensen og Niels Krogh, der begge har oplevet positive resultater.

Jeg så mig selv sidde i en kørestol, når jeg blev gammel, men sådan er det slet ikke nu.

Jane Reimer Jensen er 62 år gammel og en af de mange danskere, der lider af slidgigt. Jane Reimer Jensen, som er opereret i sit ene knæ, havde i flere år lidt af smerter, både i knæet, hænderne og skulderen, da hun for knap et år siden, efter tre års betænkningstid, besluttede sig for at give kosttilskud en chance. Inden da havde hun taget almindelige gigtpiller, men de havde ikke fået smerterne til at forsvinde. Samtidig var hun klar over, at hendes mave ikke nødvendigvis ville kunne tåle gigtmedicinen i det lange løb.

– Min læge havde sagt til mig, at jeg bare kunne spise de gigtpiller, jeg havde brug for, men når jeg blev lidt ældre, skulle vi nok til at se på det, fordi maven ikke kunne blive ved med at holde til det, fortæller hun.

Det blev dog aldrig nødvendigt. For efter Jane Reimer Jensen begyndte at tage naturlige kosttilskud med havtang og kollagen, kunne hun langsomt trappe forbruget af gigtpiller ned, og i dag er hun helt fri af gigtmedicinen. Samtidig er hun fri af de smerter, der plagede hende.

– For et år siden købte vi hus, og det skulle være uden trapper, for jeg kunne ikke gå på trapper på grund af smerterne. Jeg så mig selv sidde i en kørestol, når jeg blev gammel, men sådan er det slet ikke nu, fortæller Jane Reimer Jensen og tilføjer: I dag dyrker jeg min motion. Power walking, fitness og meget, meget mere.

En anden, der har gode erfaringer med naturlige kosttilskud, er 71-årige Niels Krogh. Niels Krogh, som er skoventreprenør, fik i 2013 store smerter i sin venstre knæ. Efter en forundersøgelse på det lokale sygehus fik han at vide, at han stod foran en knæoperation.

– Lægen sagde til mig, at mit knæ ikke kunne reddes. Jeg spurgte ham, hvordan et nyt knæ så ud, og det ville han gerne vise mig. Han hentede en plade og et kugleleje i rustfrit stål, der tilsammen vejer godt tre kilo, fortæller Niels Krogh, der valgte at afslå lægens tilbud.

– ’Nej tak’, sagde jeg, ’jeg skal ikke have sådan noget metal ind i min krop, og med den vægt vil jeg da også komme til at halte’. Og så gik jeg, beretter han.

I stedet forsøgte Niels Krogh sig med naturlige kosttilskud.

– Jeg kontaktede en forhandler og fortalte indehaveren, at jeg overhovedet ikke troede på naturlige kosttilskudsprodukter. Men det er i den grad blevet gjort til skamme. Jeg startede med at tage kollagen og udtræk fra havtang en tirsdag på den høje dosis, og søndag middag havde jeg smidt mit knæbind og kunne klare mig uden smertestillende piller, fortæller han.

Det er tre år siden nu, og Niels Krogh har fortsat stor glæde af de naturlige kosttilskud, som holder smerterne væk og gør det muligt for ham at passe arbejdet med sine mange juletræer.

– Jeg går med en rygsprøjte og 20 kilo på ryggen. Baglæns for ikke at falde i slangen. Det gør jeg fra klokken ni om morgenen til klokken 18.00-19.00 stykker om aftenen, da alle mine juletræer skal sprøjtes, fortæller han.

– Mine knæ går det godt med. Enkelte dage kan jeg være lidt øm bagpå det venstre knæ, men næste morgen er det helt væk, og jeg kan fortsætte arbejdet. I dag tager jeg kollagen to gange om ugen og havtang en gang imellem. Så det kører bare fint, afslutter Niels Krogh.

Fakta

Ifølge Gigtforeningen er slidgigt en folkesygdom og den mest udbredte af de over 200 gigtsygdomme, der findes. Over 300.000 danskere har fået diagnosen slidgigt.

Del

Journalist

Tobias Petersen

Andre artikler