Weekly News

Så er der serveret!

Frokost. Endelig! Vi har snakket med trivselsekspert Jon Kjær Nielsen om frokostens betydning på jobbet – og hvorfor en frokostordning er værd at sætte på menuen?

God kost er, ligesom motion, noget både medarbejdere og virksomheder har gavn af.

Uden mad og drikke duer helten ikke. Det er trods alt de færreste, der kan klare sig fornuftigt gennem en hel arbejdsdag på sort kaffe og arbejdsomhed alene. Heldigvis bliver det stadigt mere udbredt, at virksomhederne opgraderer medarbejdernes fire flade med veltillavet, frisk mad med mulighed for at vælge både koldt og varmt, og fra og til alt efter dagens sult og smagsløg.

Men hvorfor er en frokostordning sådan en god idé? Hvorfor ikke bare køre igennem på kaffe og Mars-­barer? Der er jo meget, der skal nås på en arbejdsdag, og frokost kan virke som spild af tid – ikke mindst, hvis den består af en lummer pastasalat fra i går eller tre triste med leverpostej og flydende rødbede.

Det har Jon Kjær Nielsen, trivsels­ekspert og forfatter til tre bøger om arbejdsglæde, et svar på:

– Vores kost påvirker vores energiniveau og vores koncentrationsevne, og derfor er det ikke helt lige meget, hvad vi putter i munden. Er vi sultne, er vi mere ufokuserede, laver flere fejl og samarbejder dårligere. Modsat, så kan et stort stykke kage eller chokoladebaren i tasken også give voldsomme udsving i blodsukkeret, og få os til at ”crashe” og føle os uendeligt trætte. Han fortsætter:

– Der tales meget om sundhed, og det kan næppe diskuteres, at vores sundhed har stor betydning både for vores generelle trivsel og vores præstationsevne.

Det giver derfor ifølge Jon god mening, når arbejdspladserne sørger for en god og sund frokostordning, der sikrer, at vi kan yde vores bedste gennem en hel arbejdsdag. Nøjagtig på samme måde som flere virksomheder åbner op for at dyrke motion i arbejdstiden. Samtidig giver en god frokostordning også medarbejderne noget lækkert at se frem til samt glæden ved ordentlig og veltillavet mad. Og så er det ydermere med til at øge trivslen på arbejdspladsen, at medarbejderne får mulighed for at snakke med hinanden over en god frokost.

Der findes et enormt udbud af leverandører af frokostordninger i hele landet – med uanede muligheder for menuer og måder at kombinere dem på. Derved skulle der være mulighed for noget for enhver smag og overbevisning. Men det betyder ikke, at man som medarbejder stiltiende skal spise hvad som helst. Ifølge Jon må man gerne stille krav:

– Jeg mener, man kan stille det krav, at hvis der overhovedet er en frokostordning, så skal den lægge vægt på sund kost. En vis grad af variation og valgfrihed er også noget, de fleste lægger stor vægt på, for ellers kunne man lige så godt finde sine leverpostejsmadder frem fra køleskabets bund igen. Vi vil jo gerne udfordres og overraskes! Og så er det jo heller ikke alle, der kan lide de samme ting.

Men træerne vokser ikke altid ind i himlen, og for nogle virksomheder kan der komme bump på vejen og udfordringer der gør, at der må skæres lidt ned på alt det sjove. Som f.eks. frokostordningen. Og det afføder ofte en reaktion fra medarbejderne:

– Personalegoder er et tveægget sværd. Fagkundskaben kalder det hedonistisk tilpasning, når vi vænner os til de gode ting, vi har og får. Vi bliver altså ikke permanent gladere af tiltag som frokostordninger eller gratis frugt, men vænner os til det. Derimod kan det give en masse ballade, hvis et gode forsvinder igen, da vi kan opleve det som en enorm og uforståelig uretfærdighed. Uanset hvad forklaringen på det er. Det skyldes, at personalegoder som frokost bliver set som en del af den samlede lønpakke – og den kan virksomheden ikke skære i uden ballade. Man sætter jo heller ikke ustraffet arbejderne ned i løn.

Kan det ikke være anderledes, fordi der nødvendigvis skal spares, så er det ifølge Jon vigtigt med fuld åbenhed og kommunikation omkring det. Medarbejderne skal have en forklaring, ligesom det ifølge ham også kan være en fordel at lade dem være med til at afgøre, hvad der kan spares på, hvis dette er muligt. Medbestemmelse kan være med til at sikre en vis form for forståelse på lang sigt.

Men en frokostordning er ifølge Jon værd at arbejde for:

– Uanset om man som virksomhed ønsker at fremme sundheden på arbejdspladsen eller støtte op omkring de gode vaner, kan en frokostordning være en fantastisk løsning. Og så kan den være med til både at tiltrække og fastholde de dygtige medarbejdere, ved at gøre arbejdspladsen mere attraktiv end konkurrenten. 

Fakta

Skat kræver en vis egenbetaling af frokostordninger på jobbet. Ellers betragtes det som et personalegode, der skal beskattes. Egenbetalingen er p.t. minimum 15 kr. om dagen (uden drikkevarer). Et beløb de fleste virksomheder vælger at trække over lønnen, selvom der også er steder, hvor man kan betale på dagsbasis.

Del

Journalist

Rikke Kokholm

Andre artikler